• Fii alături de Echipa Țării

Serghei Doneț, la 65 de ani!

12 ian 2023 de Victor Daghi

Unul dintre cei mai longevivi jurnaliști sportivi din Moldova, Serghei Doneț, își serbează astăzi a 65-a aniversare!

 

Cu acest prilej, Federația Moldovenească de Fotbal îi urează omagiatului viață lungă, sănătate din belșug și cât mai multă inspirație în procesul de creație.

 

La multi ani! 

 

Serghei Doneț s-a născut pe 12 ianuarie 1958 la Chișinău.

 

El activează în calitate de cronicar sportiv de peste 30 de ani. A fost redactor șef la publicația Sist-Sport și revistele Sport-Time și Atletism, a lucrat ca reporter sportiv și corespondent special la publicațiile Fotbal Hebdo, Sport Clip, Sport Curier și Meridian Sport.

 

Este conducătorul AP Sport-Time și redactorul șef al site-ului www.sport-time.org

 

A fost unul dintre fondatorii Asociației de istorie fotbalistică din Moldova, pe care o conduce. Este autorul enciclopediei 100 de ani ai fotbalului moldovenesc și redactorul cărții CNOS Moldova la 25 de ani. A colaborat cu mai multe agenții de știri și organizații sportive din străinătate - Press Association, RIA Novosti, UEFA și altele. Este membru de onoare al Asociației Presei Sportive din Moldova, este fost secretar general APSM. Este membru al AIPS din 1996. A fost specialist principal la FMF (2000-2003) și președinte al Comitetului de Statistică al FMF. A fost membru al Comitetului Executiv al Federației Sportului Universitar, iar apoi și al Federației naționale de Atletism. A deținut funcția de secretar internațional al Federației de Atletism până în anul 2017. Premiat cu Insigna de Aur și ulterior, cu Insigna de Argint a Federației Europene de Atletism.