• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga. Etapa 12 în cifre. Petrocub, a doua echipă calificată în Faza 2

24 oct 2022 de Anatolie Bodean

*După Sheriff, Petrocub este a doua echipă calificată în Faza 2 a Super Ligii. Cu 2 etape înainte de finalul primei părți a campionatului, formația din Hîncești și-a asigurat prezența în Faza 2, având un avans de 8 puncte față de Dacia Buiucani, care se clasează pe locul 7. 

 

*În 4 meciuri au fost marcate 3 goluri (gazdele – 3, oaspeţii – 0), în mediu – 0,75 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 100 de goluri (gazdele – 52, oaspeţii – 48), în mediu - 2,08 goluri pe meci. Golul jubiliar, al 100-lea, a fost marcat de atacantul Vladimir Ambros în meciul cu Sheriff.

 

*Gazdele au câștigat 3 meciuri, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 48 de meciuri. Gazdele au câştigat 19 partide, oaspeții – 16, iar alte 13 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5).

 

*De la începutul campionatului au fost marcate 3 autogoluri.

 

*În această etapă nu a fost acordată nici o lovitură de la 11 metri. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 13 penalty-uri, dintre care 8 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 15 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 224 de cartonaşe galbene.

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roșu. Vadim Bolohan (Milsami) a fost eliminat în minutul 90+1, pentru lovirea adversarului cu piciorul după oprirea jocului. De la începutul campionatului au fost arătate 7 cartonaşe roșii, dintre care 5 pentru Milsami.

 

*Alexandru Dedov (Zimbru) și Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe) conduc în clasamentul golgheterilor, cu câte 5 reușite. Ei sunt urmați de Marius Iosipoi (Petrocub), Eugeniu Sidorenco (Zimbru) și Akanbi Rasheed (Sheriff), cu câte 4 goluri.

 

*Sheriff are cel mai bun atac din Super Liga (20 goluri marcate). Campioana are și cea mai bună apărare (5 goluri primite).

 

*Dinamo Auto a înscris cele mai puține goluri din campionat (4), în timp ce Sfîntul Gheorghe și Dinamo Auto au încasat cele mai multe goluri (câte 17).

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 3.071 de spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 40.049 de spectatori, în mediu câte 834 de oameni pe meci.

 

*Sheriff și-a întrerupt la Hîncești seria de 19 meciuri fără înfrângeri.

 

 *Sfîntul Gheorghe a obținut a treia victorie consecutivă din Super Liga. Datorită victoriei cu Milsami, echipa din Suruceni a adunat al 302-lea punct în clasamentul all-time al Super Ligii, devenind a 15-a echipă din țara noastră, care a atins borna de 300 de puncte în elita fotbalului moldovenesc.

 

*Zimbru este neînvinsă în ultimele 6 etape (câte 3 victorii și 3 remize).

 

*Dacia Buiucani a adunat al 61-lea punct și a urcat o treaptă în clasamentul all-time al Super Ligii. În acest moment formația chișinăuiană se află pe locul 36, devansând-o pe Spumante Cricova (60 puncte).

 

Foto: FC Petrocub