• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Școala de Antrenori. Refresh Course

27 sep 2022 de Reporter FMF
GALERIE

În conformitate cu cerințele Convenției UEFA de recunoaștere a calificării antrenorilor, Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal împreună cu Școala Federală de Antrenori a organizat pe 26 și 27 septembrie un Refresh Course pentru antrenorii ce dețin licențele UEFA PRO și A. 
 

Lectorul Cursului a fost reprezentantul UEFA, Alan Nixon din Irlanda de Nord, iar tematica – “Redefinirea relevanței noastre ca antrenori”, “Cum răspundem nevoilor în schimbare rapidă ale antrenării jocului astăzi?”

 

La cursurile, care au avut loc la Centrul de pregătire al selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă, au participat 30 de antrenori.

 

Printre participanții cursului regăsim mai multe nume sonore din fotbalul moldovenesc, antrenorul Naționalei Moldovei, Serghei Cleșcenco, împreună cu asistenții săi, Vitalie Culibaba și Sergiu Secu, tehnicienii reprezentativei feminine, Eduard Blănuță, Alexandra Bocancea și Elena Subbotina, antrenorul Naționalei de socca, Sergiu Iepureanu și alții.

 

Vă prezentăm lista participanților la cursul din 26 și 27 septembrie:
1.Alina Stețenco
2.Serghei Truhanov
3.Victor Greapca
4.Nicolae Bunea
5.Veaceslav Sofroni
6.Ghenadie Pușca
7.Sergiu Secu
8.Serghei Cleșcenco
9.Vitalie Culibaba
10.Cristian Efros
11.Alexandr Verevkin
12.Stanislav Luca
13.Andrei Vicolaș
14.Alexandr Vîblov
15.Veaceslav Rusnac
16.Denis Briuhanov
17.Eduard Blănuță
18.Victor Senic
19.Pavel Novițchi
20.Alexandra Bocancea
21.Sergiu Iepureanu

22.Elena Subbotina

23.Alexandr Colenco

24.Iurie Bodiu

25.Marian Ciobanu

26.Natalia Ceban

27.Svetlana Patraș

28.Alexandr Novicov

29.Victor Botezatu

30.Grant Knight

 

Astfel, venim cu un îndemn și încurajăm toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Mai bine de 20 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF. Până în anul 2021 Școala federală de antrenori a emis 55 de Licențe Pro. Posesorii acestor licențe activează în campionatele României, Armeniei, Letoniei, Ucrainei, Rusiei și Moldovei. 

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 

C UEFA - 442 antrenori
B UEFA- 175 antrenori
A UEFA - 109 antrenori
A Elite Youth UEFA - 20 antrenori
PRO UEFA - 54 antrenori 
A GK UEFA - 11 antrenori
B FUTSAL UEFA - 14 antrenori 
În curs - 185 antrenori 

Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.