• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga. Etapa 8 în cifre

19 sep 2022 de Victor Daghi

*În 4 meciuri au fost marcate 6 goluri (gazdele – 2, oaspeţii – 4), în mediu – 1,5 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 73 de goluri (gazdele – 35, oaspeţii – 38), în mediu - 2,3 goluri pe meci.

 

*Oaspeții au câștigat două meciuri, gazdele – niciunul, iar alte 2 partide s-au încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 32 de meciuri. Gazdele au câştigat 9 partide, oaspeţii - 13, iar alte 10 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5).

 

*În această etapă a fost acordată o lovitură de la 11 metri. Portarul grec Nikolaos Giannakopoulos de la Zimbru a parat penalty-ul executat de brazilianul Felipe Reis Pereira Vizeu C Linhares de la Sheriff. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 11 penalty-uri, dintre care 7 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 23 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 155 de cartonaşe galbene, dintre care 30 - jucătorilor echipei Sfîntul Gheorghe. 

 

*În această etapă nu au fost arătate cartonașe roșii. De la începutul campionatului au fost arătate 4 cartonaşe roșii, dintre care 3 pentru Milsami.

 

*Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe) conduce în clasamentul golgheterilor, cu 5 reușite. El este urmat de Alexandru Dedov (Zimbru), cu 4 goluri, Steve Ambri (Sheriff), Radu Gînsari (Milsami), Eugeniu Sidorenco (Zimbru), Marius Iosipoi (Petrocub) și Alexandr Suvorov (Sfîntul Gheorghe), toți cu câte 3 goluri. 

 

*Sheriff și Sfîntul Gheorghe au cel mai bun atac din Super Liga (câte 14 goluri marcate). Campioana are cea mai bună apărare (3 goluri primite).

 

*Dinamo Auto a înscris cele mai puține goluri din campionat (3), în timp ce Zimbru și Sfîntul Gheorghe au încasat cele mai multe goluri (câte 14). 

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 2.645 de spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 20.708 de spectatori, în mediu câte 647 de oameni pe meci.

 

*Sheriff este neînvinsă de 16 meciuri. Ultima dată, tiraspolenii au cedat în disputa cu Milsami (0-1), pe 13 martie curent.

 

*Zimbru nu a obținut victorie în ultimele 10 etape. Ultima dată formația chișinăuiană a învins în campionat 4 luni în urmă, 1-0 cu Sfîntul Gheorghe.

 

*Datorită succesului de la Bălți, Dacia Buiucani a urcat pe locul 37 în clasamentul all-time din Super Liga. Formația chișinăuiană, cu 58 de puncte, a devansat-o în această ierarhie pe Saxan Ceadîr Lunga (57 de puncte).

 

Foto: FC Petrocub